GRONDLEGGING BOLK

Dranken- en kolenhandel

De historie van het transportbedrijf Bolk begint in 1934 met de oprichting van de firma Looms & Bolk, die vervoer verrichte voor de dranken- en kolenhandel die door de families werden gedreven. Begin jaren ’50 overleed firmant Looms en zette Jan Bolk het bedrijf zelfstandig voor vanuit het ouderlijk huis aan de Kerkhofsweg (nu Sluitersveldsingel) in Almelo.

Na het overlijden van Jan Bolk in 1962 nam Henk Bolk, toen 20 jaar, het roer over. Met ondersteuning van zijn moeder en zus werd het bedrijf geleidelijk uitgebouwd waarbij financiële onafhankelijkheid en spreiding van activiteiten de voornaamste uitgangspunten waren.

BIERDISTRIBUTIE

Heineken

Al in de jaren ’60 en ’70 verzorgde Bolk het vervoer van Heineken bier vanuit Amsterdam en Den Bosch en Twente en werden de vrachten in Almelo overgeladen voor distributie in de regio. De relatie met Heineken bestaat nog steeds; Bolk verzorgt sinds 1995 de horecadistributie voor Heineken in Oost-Nederland, tegenwoordig vanuit Deventer.

OVER SPOOR, WEG EN WATER

CONTAINERS

In 1985 werd op uitnodiging van NS Goederenvervoer gestart met de overslag van zeecontainers die per trein vanuit Rotterdam werden aangevoerd op het stationsemplacement in Almelo. Daarnaast verzorgde Bolk Container Transport het voor- en natransport van containers over de weg.

NIEUWE VESTIGING

Verder groeien

Omdat het bedrijf gestaag groeide besloot Bolk in 1986 om een nieuwe vestiging te bouwen aan de Beatrix de Rijkweg in Almelo. Het nieuwe pand bood ruimte aan de planning, de administratie, een bedrijfswoning en een opslaghal die thans in gebruik is als werkplaats. Na de sluiting van de Ormet-melkfabriek in 1996 werd het bedrijfscomplex aan de Plesmanweg gekocht waardoor Bolk de beschikking kreeg over ruime opslag- en stallingsmogelijkheden.

HENGELO, ROTTERDAM, ALMELO, BAD BENTHEIM

Oprichting Combi Terminal Twente

Eind jaren ’90 besloot NS de binnenlandse containertreinen te staken en was Bolk gedwongen om de verbinding met Rotterdam zelf te exploiteren. Hiervoor werd Combi Terminal Twente opgericht die eerst via Emmerich en vanaf 2001 via de nieuwe terminal in Hengelo het vervoer van zeecontainers per binnenvaart verzorgde. Inmiddels heeft CTT zich ontwikkeld tot een toonaangevende speler in het intermodaal vervoer met vestigingen in Hengelo, Rotterdam, Almelo en Bad Bentheim.

BEGIN 21E EEUW

Ontwikkelen en specialiseren in verschillende transportmarkten

Naast het containervervoer en de horecadistributie ontwikkelde Bolk zich verder in het normale huifvervoer met klanten zoals Vredestein, Grolsch, Hartman en Ten Cate. Daarnaast specialiseerde Bolk zich steeds meer in het exceptioneel vervoer op de langere afstand (o.a. Italië) en in projectvorm (o.a. siloprojecten). Begin 21e eeuw werd gestart met het vervoer van windmolen-onderdelen, een nieuwe activiteit waarin de grenzen van afmetingen en gewichten steeds verder worden opgezocht.

ZELFSTANDIGE CONTINUÏTEIT

UITBOUWEN ACTIVITEITEN

In 2007 besloot de familie Bolk het bedrijf te verkopen aan het management om zodoende de zelfstandige continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Na deze overname is onverminderd verder gewerkt aan het uitbouwen van de activiteiten van Bolk te weten de tak machineverhuizingen, vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Roemenië en Frankrijk en een warehouse naast de Combi Terminal Twente inlandterminal in Hengelo.

ANNO NU

Stabiel, gevarieerd en innovatief de toekomst in

Anno nu is Bolk een stabiel, gevarieerd en innovatief transportbedrijf met uiteenlopende activiteiten en opdrachtgevers. Voor al deze activiteiten en opdrachtgevers geldt dat Bolk een duidelijke toegevoegde waarde levert, die de basis vormt voor de samenwerking en dus voor ons bedrijf.

Ook een groot project?

Van exceptioneel transport, op- en overslag tot huiftransport.
Bolk Transport bedenkt en regelt altijd de juiste oplossing voor uw transportvraag. Wij vervoeren echt alles tot 150 ton over de weg. Of over het water. Op uiterst efficiënte wijze. Door heel Europa. Neem voor uw transportvraag vrijblijvend contact met ons op!


Vraag vrijblijvend een offerte aan